utorak , 18 jun 2019
Naslovna / Društvo / Akcija besplatnih preventivnih pregleda u nedelju u Opštoj bolnici Subotica

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u nedelju u Opštoj bolnici Subotica

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarsvo zdravlja, nakon letnje pauze, biće nastavljena u nedelju u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade kardiološki fizikalni pregled, analizu krvne slike i tumor markere.

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje građani će imati mogućnost da obave kardiološki fizikalni pregled, EKG, kao i da izmere krvni pritisak. Za ovaj pregled potrebno je da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede, poručuju iz Opšte bolnice.
Svi koji budu želeli da obave analizu krvne slike i tumor markere (CEA, CA 125, PSA), trebalo bi da se jave u prostorije laboratorije Službe za polikliničko konsultativne preglede. Iz Opšte bolnice Subotica napominju da će se pregledi, kao i do sada, obavljati u periodu od 8 do 16 časova, te da se na preglede mogu javiti i oni sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali da je potrebno da ponesu sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nova parking mesta u MZ „Kertvaroš“

U narednih nekoliko dana trebalo bi da budu završeni radovi na izgradnji parking mesta u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *