petak , 21 septembar 2018
Naslovna / Društvo / Akcija besplatnih oftalmoloških pregleda korisnika doma za stare

Akcija besplatnih oftalmoloških pregleda korisnika doma za stare

Povodom obeležavanja Meseca starih, oftalmolozi Očnog centra „Perfect vision“ juče su organizovali akciju besplatnih pregleda za korisnike doma za stare u Zagrebačkoj ulici. Cilj akcije bio je da ukaže na čestu pojavu očnih oboljenja u ovoj populaciji, koja za posledicu mogu imati slepilo.

Među korisnicima Doma za stare, koji su se odazvali akciji bila je i Vera Lugumerski. Ona kaže da joj je pregled mnogo značio, jer je imala priliku da bez zdravstvene knjižice i čekanja prekontroliše stanje vida.

Najčešći uzroci slepila prema rečima oftalmologa su katarakta, senilna degeneracija makule i dijabetička retinopatija, što su očna oboljenja koja su najprisutnija u grupi osoba starijih od 65 godina. Akcija je imala za cilj da ukaže koliko su pravovremeni pregledi kod oftalmologa važni za kontrolu i sprečavanje progresije očnih oboljenja.

U okviru akcije, korisnici Doma za stare imali su su mogućnost da besplatno prekontrolišu stanje očnog dna, očnog živca, sočiva, kao i da izmere vrednost očnog pritiska.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Za rekonstrukciju trafo stanica u Subotici uloženo 3 miliona evra

Grad Subotica jedan je od najvažnijih industrijskih centara na severu zemlje, u kom posluju brojne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *