ponedeljak , 20 maj 2019
Naslovna / Društvo / 88,8 mil dinara za podršku aktivnim merama zapošljavanja u Pokrajini

88,8 mil dinara za podršku aktivnim merama zapošljavanja u Pokrajini

Pokrajinskim Akcionim planom zapošljavanja u AP Vojvodini, koji je na današnjoj sednici donela Pokrajinska vlada, opredeljeno je 88,8 miliona dinara za podršku merama aktivne politike zapošljavanja u 2019. godini.
Prioriteti su usmereni na ulaganje u ljudske resurse, otvaranje novih radnih mesta i podsticanje socijalne inkluzije na tržištu rada.
Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja za 2019. godinu planirano je subvencionisanje samozapošljavanja nezaposlenih lica, zapošljavanje nezaposlenih lica i sprovođenje javnih radova na teritoriji AP Vojvodine.
U definisanje Pokrajinskog akcionog plana za zapošljavanje u 2019. godini bili su uključeni i socijalni partneri, kao i više relevantnih institucija.
Prema podacima iz Ankete o radnoj snazi Republičkog zavoda za statistiku, u Republici Srbiji je na kraju trećeg kvartala 2018. ostvarena do sada najniža stopa nezaposlenosti i iznosila je 11,3% u odnosu na 14,8% na početku godine.
Najnižu stopu nezaposlenosti imala je Vojvodina i ona je iznosila 7,9% što je pad stope nezaposlenosti od 3,8 % u odnosu na početak godine kada je iznosila 11,7% , a slede Beogradski region (10,2%) i Region zapadne Srbije i Šumadije (12,5%)
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje – AP Vojvodina, na dan 31. decembar 2018. godine, nalazilo se 114.926 nezaposlenih lica. U odnosu na isti period prethodne godine, broj nezaposlenih lica je smanjen za 19.228 ili 14,4%.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Poslednjih godina primetan pad u korišćenju SOS telefona

U toku prethodne godine oko 500 naših sugrađana koristilo je usluge SOS telefona. Za ovu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *