četvrtak , 2 jul 2020
Naslovna / Društvo / Počinje drugi ciklus obuka za profesionalne upravnike zgrada

Počinje drugi ciklus obuka za profesionalne upravnike zgrada

Za desetak dana u Regionalnoj privrednoj komori počeće drugi ciklus obuka za profesionalne upravnike zgrada. U prvom ciklusu, bilo je 12 polaznika obuke a njih 11 je i položilo ispit, te su u postupku dobijanja licence. Svi zainteresovani za obuku mogu da se prijave licno u Regionalnoj privrednoj komori ili putem maila.

Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada propisuje da svaka zgrada mora imati upravnika. Stanari imaju mogućnost da izaberu upravnika iz redova vlasnika stanova ili da tu funkciju povere profesionalcu. Ukoliko stanari ne postignu dogovor, upravnika postavlja lokalna samouprava. Profesionalni upravnik stanarima će biti dostupan 24 časa, a licencu za tu funkciju u prvom ciklusu edukacije obezbedilo je 11 upravnika, koji će osnovati udruženje profesionalnih upravnika.

Da bi neko stekao licencu profesionalnog upravnika mora da ima završenu najmanje četvorogodišnju srednju školu, da prođe obuku u Privrednoj komori, zatim položi ispit i upiše se u registar profesionalnih upravnika. Za obavljanje ove funkcije, neophodno je i osiguranje od profesionalne odgovornosti, koje je obezbeđenje u slučaju da svojim radom nanese štetu stambenoj zajednici za koju radi.

U toku su prijave za drugi ciklus edukacije u Regionalnoj privrednoj komori. Svi zainteresovani detaljnije informacije mogu dobiti radnim danima lično u Komori ili putem telefona 553-357.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Prinova u Zoo vrtu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *